***       Водещите вечерни новини       на 23 декември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 23 декември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руски политик сезира прокуратурата, след като Путин нарече „война“ конфликта в Украйна. Дават изборния кодекс на КС


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 23 декември   

 

Руски политик от Санкт Петербург изиска от прокуратурата да проверява съветския президент Владимир Путин за това, че е употребявал думата " война ", с цел да опише спора в Украйна, обвинявайки ръководителя на Кремъл, че е нарушил личния си закон, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Путин от месеци назовава съветското навлизане в Украйна " специфична военна интервенция ". Той подписа през март тази година закони, които плануват огромни санкции и затвор за дискредитиране или умишленото разпространение на погрешна информация за въоръжените сили, което излага на риск от правосъдно гонене хора, наричащи войната с същинското ѝ име.

Юферев, изискал Ройтерс да не разкрива местоположението му, сподели, че критици на Путин, които обществено нарекоха войната с същинското ѝ име, са понесли сурови санкции.

***

***

***

Ако се чудите дали има връзка сред насилието над животни и насилието над хора…

***

На упрека на Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия, че измененията дават отговор на европейските полезности, доц Славов отговори: “Не е част от европейските полезности да имаме стотици хиляди недействителни бюлетини, проведени незаконни групи за печелене на гласове, частни охранители да влизат в изборните секции, а стотици хиляди гласове да бъдат следен избор ”. И прикани депутатите за рационално комбиниране на  хартиеното и машинното гласоподаване, което да не унищожава машинното. 

***

***

Най-доброто пояснение

„ Това, което одобри Народното събрание, е избор сред хартиена бюлетина от печатница, или хартиена бюлетина, отпечатана от машина в секцията. Тук няма избор сред гласоподаване с хартия и машина, а каква хартия ще избереш “. 

***

Кирил Петков напомни какви са целите на " Продължаваме промяната " с акцент върху влизането на България в Шенген и Еврозоната.

***

Депутатите не одобриха предлагането на Асен Василев, подкрепено от бюджетната комисия, за нов метод за индексиране на пенсиите. Остава настоящата досега наредба, съгласно която пенсиите се актуализират всяка година по така наречен швейцарското предписание, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

***

" Извършителят е бял мъж на 69 години. Той е арестуван с оръжието си, заплахата е предотвратена ", разгласи  полицейски източник.

Мотивите на причинителя към този момент не са известни.

Кметът на града Ана Идалго  благодари на полицията за нейните бързи дейности.

Според очевидци са били създадени 7-8 изстрела.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР